dijous, 22 d’abril del 2010

John Doe



Es podria traduir el mot de John Doe per un Don Nadie. Es el mot que fan servir els directors de cinema quan, per diferències amb els productors, no estan disposats a signar la producció d’una pel•lícula, o quan no es poden reconèixer les identitats d’un cadàver, o de les baixes de guerra. Aquest es el mot que va utilitzar David Fincher per a batejar un dels serial killers de pel•lícula mes asombrosos dels darrers anys.

John Doe (Kevin Spacey) es un psicòpata que mata per inspiració divina. Es creu que està al món per a netejar-lo del mal que hi habita. Per això, i agafant la Divina Comèdia d’en Dante Alighieri per banda, es dedica a matar a individus que han sucumbit, un per un, als Set Pecats Capitals: Gula, Avarícia, Enveja, Sobèrbia, Luxúria, Mandra i Ira. Els seus assassinats son premeditadament acurats i minuciosos, estudiats i treballats durant mesos (fins i tot anys), començant per eliminar tot rastre d’ell mateix (esborrant-se les seves pròpies empremtes dactilars amb una cutxilla d’afaitar). No deixa pistes, ni proves, ni empremtes, ni res que pugui vincular-lo amb els assassinats, només els críptics i bíblics missatges que hi deixa al darrere de les morts.

Cada víctima mor per el seu propi pecat que ha comès, així el de la Gula mor menjant fins a rebentar, el de la Mandra mor postrat a un llit durant mesos, el de la Luxúria mor (mata) en un acte sexual salvatge, i així fins als Set Pecats Capitals (Se7en). Fins i tots els tres protagonistes del film (el propi assassí i els dos detectius assignats al cas –Brad Pitt i Morgan Freeman-) cauen en la horrible xarxa que els hi para en Doe, sucumbint tanmateix als pecats de la Enveja i la Ira.


Aparició Estel•lar: Se7en, 1995

Anima Màter: David Fincher

Sospitós Habitual: Kevin Spacey

Pel.lícules: Una

Nèmesi: Els detectius William Sommerset (Morgan Freeman) i David Mills (Brad Pitt), encarregats del cas.

Número de Víctimes: 7 (Se7en), comptant-se ell mateix com a víctima del pecat de l’enveja (la que l’hi té al detectiu Mills) i a la de la dona d’aquest (Gwyneth Paltrow), com a víctima del pecat de l’ira (la que té el detectiu en assabentar-se)

Víctima Preferida: El corresponent al Cinquè Pecat Capital, la Luxúria, en el que Doe obliga a un home a violar salvatgement a una prostituta fent servir un aparell sexual amb un afilat ganivet per a penetrar-la.

La Frase: Crec que la teva dona està apunt de perdre el cap.

La escena: Quan troben a la quarta víctima, la corresponent al Pecat de la Mandra, i veuen en una habitació a un home lligat a un llit, amb l’apariència de que ha estat allà postrat durant mesos. Al acostar-se els detectius a examinar-lo, aquest obre els ulls sobtadament, revelant que encara es viu.

Final Merescut: Mort per un tret al cap que l’hi tira el personatge d’en Brad Pitt al assabentar-se aquest que Doe l’hi ha tallat el cap a la seva dona.

La Anècdota: Per a no destrossar la trama de la pel•lícula, i saber quina identitat té l’assassí, l’actor que l’encarna, en Kevin Spacey, no apareix als crèdits.

Nivell de Maldat: 10

Propera Entrega: Bob

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada