dimarts, 4 de maig del 2010

Ash

A l’espai ningú pot escoltar els teus crits.



No sempre els villans i malvats han de ser la estrella de la funció. N’hi ha molts que son només actors i actrius secundaris d’una trama on el poder, la violència o l’assassinat son els seus modus vivendi, la ma executora del dolent de torn, la clau dins l’entramat de les seves maldats. Un secundari memorable es el que vàrem poder apreciar a la magnífica Alien (Ridley Scott, 1979).

A la tornada d’un viatge rutinari, la nau de càrrega Nostromo es deté en un petit planeta, d’on, diu la Computadora Central, es rep el que podria ser un senyal d’auxili. Desprès d’una infructuosa expedició, hi entra dins de la nau un ser d’un altre mon, una criatura extraterrestre que medeix dos metres i mig, d’una ferocitat i una violència extremes, la sang del qual es més forta que l’àcid més potent, i que està proveït de dues boques (una dins l’altra) atapeïdes de milers de afilades dents: l’Alien, bèstia negra on les hagin (més endavant ens ocuparem d’aquest ésser formidable), que es carrega ell solet més de la meitat de la tripulació de la nau.

El que, desobeint les ordres del seu superior immediat, la Tinent Ripley (Sigourney Weaver) deixa entrar dins la nau a la criatura es l’Oficial Mèdic de la nau, Ash (Ian Holm), qui, es veu, va substituir l’Oficial Mèdic habitual dos dies abans de que la nau deixés la Terra. Aquest Ash no es una altra cosa que un androide, un robot, enviat per La Companyia (una Corporació Multinacional) amb la missió de trobar la criatura i portar-la sana i estàlvia de tornada a la Terra. La Tripulació, segons es diu, es prescindible.

Aparició Estel•lar: Alien, 1979

Anima Màter: Ridley Scott

Sospitós Habitual: Ian Holm

Pel•lícules: només una, a les següents seqüeles no hi surt aquest personatge

Partner in Crime: Ell seria el Partner in Crime de l’Alien. Es ell qui deixa entrar a la nau la criatura extraterrestre, amb les conseqüències que d’això s’hi deriven.

Nèmesi: La Tinent Ripley, la única que s’en adona de que alguna cosa no rutlla a l’hora amb aquest Oficial Mèdic.

Número de víctimes: Ell no en mata personalment cap, però...

Víctima Preferida: Totes. Els sis tripulants de la Nostromo (si no el comptem amb ell). Ell només obeeix ordres de Madre (la Computadora Central): la Tripulació es substituïble.

La Frase: No teniu cap possibilitat, però compteu amb la meva simpatia.

La Escena: Senzillament, quan la Ripley l’hi arrenca el cap a l’Ash i tots s’en adonen, amb estupefacció, que l’Oficial Mèdic no es si no un androide.

Final Merescut: Desestabellat, desarmat i mig desmuntat, després de la baralla amb la Ripley (amb l’inestimable ajuda d’en Parker –Yaphet Kotto- ), un cop l’Ash els hi confessa la seva (menyspreable) missió, la Ripley el desconnecta enfurismada.

La Anècdota: En Ridley Scott no va informar als actors de la veritable escena quan la crisàlide de l’Alien sorgeix de la panxa d’en Kane (John Hurt), per així plasmar amb realisme la reacció de tots ells.

Nivell de Maldat: 7 (només era una màquina...)

Propera Entrega: Eve Harrington

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada